Те се финансират изцяло от Общината В момента Oбщина Несебър изпълнява

...
Те се финансират изцяло от Общината В момента Oбщина Несебър изпълнява
Коментари Харесай

Несебър работи по три проекта с висока обществена значимост

Те се финансират напълно от Общината

В момента Oбщина Несебър изпълнява три огромни плана на територията на Слънчев бряг-запад - два инфраструктурни и един с предопределение за спортни действия “ – сподели кметът на Несебър Николай Димитров на работна среща, касаеща настоящата реализация на строителните проекти на  общината.

- Община Несебър работи по разширението на улица „ Първа “, която е главена транспортна артерия, свързваща  Несебър и Слънчев бряг.

Реализацията на първия стадий от плана се извършва от кръговото кръстовище Несебър-  Слънчев бряг до моста на река „ Хаджийска “.

Текущата реконструкцията включва създаване на локално платно с паркоместа, тротоари и озеленени площи. Ще бъде инсталирано и улично осветяване. Дейностите включват премахване на съществуващи инфраструктурни детайли, трасиране на терена и същинско строителство.

Финансира се напълно със средства на Община Несебър.

Цялостното задание за уголемение на западната част на уличното платно ще се извършва в три стадия, като и за втория към този момент има направен и процедиран план и издадено строително позволение. Неговата реализация ще включва правата от река „ Хаджийска “ до  светофарното кръстовище с отклоняване към основен път Бургас – Варна и село Тънково. За този сектор също има план за едностранно улично осветяване.

Община Несебър продължава да влага средства в благоустрояването на най-големия черноморски курорт в България посредством възобновяване на съществуващи и създаване на нови инфраструктурни обекти. Благоустрояването на Слънчев бряг - запад  е измежду целите, които Община Несебър си е сложила, с цел да се обезпечи комфорт на напредване за жителите и гостите на общината. През актуалната година още веднъж са заделени средства за създаване на улици по направен и утвърден план.

- За този строителен сезон са заделени средства за уличната мрежа в квартал „ Пясъците “ в Слънчев бряг - запад, в региона след моста на река „ Хаджийска “ /срещу хотелите „ Континентал “/, където стартира построяването на основната квартална улица. Предвижда се строителство на пътно платно за в двете посоки придвижване, тротоари и улично осветяване. Изпълнението на цялостния план ще се прави поетапно.

И този инфраструктурен обект се финансира напълно със средства на Община Несебър.

Общината продължава да работи за свързаността на обособените квартали в цялостна градска мрежа с различни благоприятни условия за напредване – автомобилно и пешеходно, по цялото продължение на Слънчев бряг- запад.

Средства са планувани и за осъществяване на настоящи поправки на компрометирани пътни сектори.

- Община Несебър възобнови построяването на закритата спортна зала на стадиона след наново извършена процедура по желание на реализатор. Забавянето на строителството е в резултат на стопански и инфлационни процеси, довели до отлив на интерес към публични поръчки в строителството и отвод от осъществяване на подписани към този момент контракти. Конкретният обект е занимателен в резултат на фрапантното повишение на цената на метала и другите строителни материали. Това докара до неспособност за осъществяване на строителството при контрактуваните при старта на плана условия.

Изграждането на залата ще обезпечи опция за практикуване на разнообразни типове спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, тренировки по художествена гимнастика, футзал /футбол на дребни врати/ и условия за осъществяване на подготвителна активност и надпревари през всички сезони.

Трите обекта са огромни, а реализацията им е обвързвана с голям финансов запас, който е заделен от бюджета на общината.

Община Несебър не стопира да създава и действа нови планове за инфраструктурно строителство и облагородяване на Слънчев бряг – запад. Реализацията им ще се извършва поетапно, съгласно с краткосрочната и средносрочна строителна стратегия на общината.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР